Spelat i veckan – Sword Art Online och Neptunia Rebirth 2

Den här veckan har Playstation Vita fått ett stort utrymme. Här om dagen fick jag hem Sword Art Online: Lost Song, och sedan dess har jag grottat ned mig i Artdinks och Bandai Namcos actionrollspel. Dessutom har jag fortsatt mina äventyr med har jag spelat Hyperdimension Neptunia Re;Birth 2: Sisters Generation (hädanefter Neptunia Rebirth 2) som jag skrev om under den förra veckan.

sword-art-online-lost-song

Sword Art Online: Lost Song (PS Vita) baserar sig på animen och kretsar kring ett gäng ungdomar som spelar ett ‘virtual reality’-spel med ‘full dive’ – där användarna upplever det som att de dyker ned i världen på riktigt. Karaktärerna pratar hela tiden om hur otroligt spännande och roliga alla uppdrag är. De menar att världen är fylld av mystik, men tyvärr lyser det inte igenom skärmen.

Karaktärerna består av en färgglad klick personligheter, och medan dialogerna avlöser varandra skapas en viss myskänsla. Detta blåser dock sönder när de inledande timmarna består av ren button-mashing, och trots stora möjligheter att både förbättra och skaffa ny utrustning, så finns det inte några behov av att förbättra den stora mängden av spelbara karaktärer – utmaningen är lika med noll.

Förhoppningsvis blir upplevelsen bättre efter några fler timmar framför den bärbara skärmen, men de gråa grottorna ser alla nästan likadana ut, och världen är väldigt detaljfattig – både rent grafiskt och innehållsmässigt.

neptunia rebirth 2

Neptunia Rebirth 2 (PS Vita) är emellertid betydligt mer intressant, och där levererar Compile Heart en hel drös av ingredienser som gör rollspelsgenren intressant. Spelaren får mängder av uppdrag att utföra, och hela tiden dyker det upp nya möjligheter att utveckla karaktärerna och dess utrustning. Här, till skillnad från de första timmarna i Sword Art Online: Lost Song, så får vi verkligen nytta av alla förbättringar som vi kan göra med stridskämparnas utrustning.

Precis som föregångarna så är Neptunia Rebirth 2 en parodi på hela spelvärlden, och vi hittar ett gäng tjejer i huvudrollen som alla representerar olika spelföretag – så som Sega, Sony, Microsoft och Nintendo. Dialogerna blandar både hög- och lågvattenskämt, men ibland blir det lite väl mycket snack.

I Neptunia Rebirth 2 är det rollspelets spelmässiga innehåll som glänser medan handlingen får en sekundär roll mellan uppdragen.

Vad har ni spelat under veckan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.