Gran Turismo 6: drygt 2 miljoner sålda exemplar

nyheter_ps3
Knappt 11 miljoner exemplar såldes av Gran Turismo 5, och Sonys samt Polyphony Digitals racingserie har sålts i makalösa 72 miljoner exemplar totalt sett. Det har dock inte gått lika bra för Gran Turismo 6 som för dess föregångare.

Under en diskussion kring Driveclubs försäljningssiffror framkom det att 2,3 miljoner exemplar har sålts av Gran Turismo 6 till Playstation 3.

Detta beror bland annat på att racingspelet släpptes precis när Sony lanserade Playstation 4 – en konsol som direkt tog greppet på den västerländska marknaden. Men också att reklamkampanjen var sparsmakad, och allt fokus riktades istället på den nya maskinen.

För en dryg månad sedan bekräftades att över 2 miljoner exemplar sålts av Driveclub – som är ett bra racingspel trots den dåliga starten. Detta var siffror som inte inkluderade den nedladdade PS Plus-versionen, och nu är Evolution Studios racingtitel snart uppe i 2,5 miljoner sålda exemplar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.