Dekavita 7 gör PS TV bärbar med 7-tumsskärm

Playstation TV blev aldrig någon stor succé i varken Japan – där Playstation Vita säljer bra – eller i västvärlden, men Gametech satsar ändå på produkten och släpper en bärbar variant av PS formatet. De kallar enheten för Dekavita 7 (deka betyder ”jätte” på japanska) och den släpps med en IPS-skärm på sju tum.

Den ger inte bara en större skärm än Playstation Vita, utan den erbjuder även användning av L2- samt R2-knapparna och klickbara ‘thumb sticks.’ Dekavita 7 kommer även att kunna kopplas till Playstation 3, och både agera bärbar bildskärm och Dualshock 3.

Skärmens upplösning blir 1024 x 600 och ett fulladdat batteri ska klara av en speltid på omkring tre timmar.

Gametech har nyligen släppt en video som visar hur Dekavita 7 fungerar, och när enheten släpps i Japan den 17 september kostar kalaset 24,840 yen vilket motsvarar ungefär 1720 kronor.

Problemet med Playstation TV är dock att konsolen inte stöder alla PS Vita-titlar, samtidigt som Sony har slutat att släppa uppdateringar till formatet. Vi får se om Dekavita 7 ger nytt liv åt PS TV, men formatets största säljargument – att kunna spela PS Vita-spel på en stor tv – försvinner helt trots den sju tums stora skärm.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.