När får vi se ett ambitiöst alpint vinterspel?

Det var många år sedan vi fick se ett riktigt ambitiöst alpint vinterspel. Jag menar att vi måste titta tillbaka ända till 1993 när U.S. Gold släppte Winter Olympics som baserades på OS i Lillehammer 1994 för att hitta det senaste digitala spelet där utvecklarna verkligen gick in för att göra ett bra spel (även om manualen innehåller många fel som kan ifrågasättas) och då kan det ändå vara den nostalgiska ådran som spelar mig ett spratt.

När undertecknad testade om det licenserade Vancouver 2010 fortfarande höll som ett OS-spel när det var dags för de olympiska spelen i Sotji, var en stor del av intrycken att det saknade innehåll, men att grunden var god. Med dagens teknik i och med den nya konsolgenerationen skulle ett välbyggt alpint vinterspel, som endast fokuserar på utförsåkning, locka oerhört mycket.

snow ps4
Kan PS4-exklusiva Snow lindra längtan efter ett riktigt bra alpint vintersportspel?

Anja Persson arbete som kommentator för de alpina grenarna är fantastiskt där hon målar upp en fantastisk bild av hur det faktiskt är för åkarna att exempelvis ta sig igenom tuffa hinder och isiga banor som kanske inte ser så svåra ut på våra TV-skärmar, men som är betydligt mer krävande i verkligheten. Om en framstående utvecklare skulle arbeta med experter inom sporten, som exempelvis Persson själv, skulle det vara en fröjd att få ta fram en ny alpin stjärna där vi skulle få ta hen framåt i karriären ungefär som i Electronic Arts fotbolls- och hockeyspel. Då skulle vi kunna göra val som påverkar om vårt (förhoppningsvis) blivande proffs ska vara en bra allround-åkare eller fokusera helt och hållet på en och samma gren.

Finns då intresset för den alpina vintersporten
Mellan den 3 och 15 februari fick vi se de stjärnspäckade tävlingarna i alpina VM som hölls i Vail och Colorado, USA, och förväntningarna på en publiksuccé var enorma. Enligt bland annat arrangemangets generalsekreterare Sarah Lewis slogs emellertid alla förutspådda publiksiffror med råge och organisationskommitténs ordförande, Cecil Folz, sa att tittarsiffrorna ”saknar motstycke.”

Intresset kring sporten finns, och med rätt utvecklare och rätt medarbetare skulle ett alpint vintersportspel kunna bli ett riktigt drömprojekt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.