Spelsamling: Mushihimesama till PS2, Street Fighter och Kingsley’s Adventure till PSOne

spelsamling_multi
Under 2014 köpte jag ett gäng shmups och fighting-spel till Sega Saturn och Dreamcast av en användare på Loading som kallar sig för ”likbil.” Jag var väldigt nöjd med köpet, och för ett tag sedan kontaktade han mig igen och berättade att han bland annat hade för avsikt att sälja ‘shoot em up’-spelet Mushihimesama till Playstation 2.

Det slutade med att vi kom fram till en fin paketlösning (som även innehöll ett gäng Dreamcast-spel) och förutom ‘Bullet Hell’-shootern (vilket ett ‘shoot em up’ kallas om hela skärmen ofta fylls av fiendekulor) ingick också Playstation-spelen Street Fighter Zero samt dess två uppföljare och Vampire the Night Warriors (japanska versionen av Darkstalkers) samt Vampire Savior Ex Edition (heter Darkstalkers 3 här i väst.)

shmup fighting plattform playstation

Dessutom hittade jag promo-versionen av PSOne-spelet Kingsley’s Adventure i en annars väldigt dyr ”fyndbutik” av en slump. Jag spelade aldrig actionäventyret när det begav sig, och minns bara att det jämfördes med The Legend of Zelda. Tyvärr är inte skicket det bästa, där skivan har en stor del repor och kladdiga fingeravtryck, men det ska ändå bli intressant att testa SCE Studio Liverpools kreation.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.