Resident Evil: Revelations 2 får mikrotransaktioner

nyheter_multi
Vi var många som oroade oss över ryktena som sa att Resident Evil: Revelations 2 skulle komma att innehålla mikrotransaktioner av stora mått, där spelet mer eller mindre skulle kräva spelaren på pengar – för den som skulle vilja ha en behaglig spelupplevelse – även efter standardköpet. Nu lugnar Capcom oss med att förklara ämnet närmare, och även om de kommer att använda sig av systemet, så kommer de inte inte att vara livsnödvändiga för själva äventyret.

Själva huvudhandlingen kommer att vara fri från mikrotransaktioner, och det är bara i spelläget ‘Raid’ som spelarna kommer att kunna köpa röda kristaller för att återuppväcka spelaren till liv om man skulle råka dö. Vi kommer emellertid också att kunna vinna blåa kristaller genom olika utmaningar, och de fungerar precis på samma sätt som de röda.

Så här förklarar Capcom saken:

”De två kristallerna beter sig likadant, men det finns en möjlighet att köpa om spelarna får slut på de blåa (intjänade) kristallerna eller inte vill spendera tid på att samla in dem. Om spelaren har både blåa och röda kristaller så kommer spelet att prioritera de blåa kristallerna för de röda.”

Resident Evil Revelations 2 åkte nyligen på en försening och det första avsnittet (spelet släpps i episoder) släpps den 25 februari till Playstation 4, PS3, Xbox One, Xbox 360 samt PC.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.