Disgaea 5 blir PS4-exklusivt – strategirollspelet släpps inte till PS Vita

Både Disgaea 3 och 4 har släppts till Playstation Vita komplett med allt nedladdningsbart material som släppts till Playstation 3-versionerna. Nippon Ichis VD Sohei Niikawa förklarar för speltidningen Dengeki PlayStation varför Disgaea 5: Alliance of Vengeance kommer att förbli Playstation 4-exklusivt.

”Jag vet att många konsumenter skulle vilja ha det här [en PS Vita-version av Disgaea 5.] Vi utvecklar dock spelet med Playstation 4-specifikationerna i åtanke, så för att vara ärlig, det är omöjligt att konvertera spelet till Playstation Vita,” berättar Niikawa.

”Att porta spelet utan att ta bort flera funktioner och skära ned på mängder av material skulle bli väldigt svårt, och självklart vill vi inte göra det. Jag tror att det är många som väntar på en återutgivning med allt material [och DLC] inkluderat, men jag är ledsen, det kommer inte att hände den här gången. Om vi ska konvertera spelet till ett bärbart system måste fansen troligen vänta på nästa portabla spelmaskin efter PS Vita, men jag har inte hört något om det [systemet,] så det skulle i sådana fall bli långt in i framtiden. Disgaea 5 kommer att ha Remote Play. Vänta inte på PS Vita-porten, och snälla, spela Playstation 4-versionen.”

Niikawa förklarar också att han inte vill släppa Disgaea 5 till Playstation 3 eftersom han vill hjälpa Sony med att ge Playstation 4 en skjuts i Japan. Vi har tidigare fått veta att Nippon Ichi arbetar med två Playstation 4-spel som ännu inte utannonserats, och att utvecklarna inte längre kommer att släppa några fler spel till Playstation 3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.