Problem med att häva köpet av defekta PS4-kontroller hos Gamestop

Vi är många som råkat ut för den dåliga gummiblandningen som sitter på mängder av DualShock 4-spakar till Playstation 4. Gummit slits först ned, och lossnar till slut helt från den vänstra styrspaken, och för ett tag sedan var det femte gången som jag besökte Gamestop för att lämna tillbaka en trasig kontroll.

Denna gång möts jag dock av en butikschef som säger att garantin – på ett år – har gått ut. Jag förklarar att jag har tre års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen, men han hävdar att Playstation 4-kontrollen kan vara en förbrukningsvara. En annan försäljare i butiken försöker få mig att köpa Gamestops egna spakskydd till DualShock 4 för 199 kronor, men jag vill givetvis ha en felfri kontroll som jag är berättigad till.

Efter ett tag går Gamestop-personalen emellertid med på att beställa en kontroll från huvudkontoret, men jag går därifrån med en bitter eftersmak. Hade jag inte fått någon ny kontroll om jag inte hade sagt emot?

Jag vet att jag har rätt, och jag hör av mig till Konsumentrådgivningen för att få det bekräftat samtidigt som jag frågar om jag kan häva köpet.

”Enligt Konsumentköplagen har du tre års reklamationsrätt. Som konsument ska du endast behöva acceptera två reparationsförsök gällande samma fel innan du har rätt att häva köpet. I ditt fall har du fyra gånger fått kontrollen utbytt, vilket innebär att du kan häva köpet. Enligt Konsumentköplagen kan säljaren också erbjuda dig en likvärdig felfri vara, men skulle du inte vilja ha en felfri Playstation 4-Kontroll kan du häva köpet,” bekräftar en konsumentrådgivare.

Det borde inte vara konsumenternas uppgift att lära Gamestop något som Konsumentköplagen – vilket de borde kunna om de driver en butik.

En reaktion på ”Problem med att häva köpet av defekta PS4-kontroller hos Gamestop

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.