Noclip – hemsidan som bygger Nintendo-banor

Noclip.website – alltså inte Youtube-kanalen Noclip (som för övrigt är helt fantastisk) är en hemsida som har dataminat TV-spel och laddat upp banorna från titlar till deras hemsida fritt för vem som helst att kolla på direkt genom din webbläsare.

Än så länge har de laddat upp ett flertal Nintendo-banor som täcker flera generationer av hårdvara. Du kan bland annat titta på Gamecube-spelet Luigi’s Mansion och se hur hela huset ser ut från utsidan eller varför inte hur Peach’s Castle Garden ser ut högt ifrån ovan i Super Mario Galaxy till Wii?e

Hemsidans namn är taget av utvecklingskoden ”No Clip” vilket gör att du fritt kan flyga omkring genom kartorna för att hitta diverse buggar under utvecklingen av spelet eller som alla andra använder det för… Fusk. Men i detta fallet är det för att kolla på hur banorna ser ut.

I dagsläget finns det på ett ungefär 30 kartor att kolla på. Varje karta är uppdelat i flera segment och vissa kartor visar även karaktärer, fiender och till och med objekt. Hemsidans verktyg tillåter dig att kolla på texturer och aktivera renderings-hacks. Kolla på några av kartorna här nedan:

Delfino Airport i Super Mario Sunshine.Delfino Plaza i Super Mario Sunshine.Pendrana Drifts i Metroid Prime.

Har du sett denna hemsida förut? Vilket spel skulle du vilja flyga omkring på och utforska? Berätta gärna för oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.