En boktrilogi för Mass Effect: Andromeda kommer nästa år

Titan Books och Bioware avslöjar att de ämnar att släppa en trilogi med tre stycken romaner som ger oss en rejäl dos bakgrundshistoria till det som kommer att hända i Mass Effect: Andromeda.

Den första boken heter Mass Effect: Nexus Uprising och skrivs av Jason M. Hough och K.C. Alexander. Boken kommer att släppas den 28 mars 2017, och under en intervju med Eurogamer berättar creative director Mac Walters att Nexus Uprising kommer att ge ”bakgrundshistoria kring händelser som sker när Ryder (protagonisten) anländer till galaxen.”

Den andra boken heter Mass Effect: Annihilation av Catherynne M. Valente, och den släpps någon gång under sommaren 2017. Den tredje boken heter Mass Effect: Initiation av N.K. Jemesin, och den lanseras under hösten nästa år.

Från början var det meningen att vi skulle få se fyra böcker, men den sista ligger på is – för tillfället. Under samma intervju med Eurogamer berättar Walters följande:

“So, when we first announced our partnership with Titan the idea was I’d do a fourth book which would be a bridge to the movie – which is still something that’s out there and we’re still talking about. But when I became creative director [on Andromeda] that became priority, I guess [laughs]. And with the state of where the movie was – it just didn’t feel like a priority. So what we said was, look, we’ll deliver a fourth book but we’ll see how these three do tied to Andromeda first. They’re great, I expect people will want to see more of Andromeda before they want more of a bridge to a possible future movie, so that’s the only reason they changed. Mass Effect Andromeda became a much higher focus – certainly my main focus.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.