Historien om PlayZine

Under tidigt 2000-tal startade jag och vår designer David Wiberg Playstation-sajten SuperStation 128. Med tidsenliga superlativ i titeln hade vi en färgfylld design och texter som jag knappt minns idag. Sidan var dock bökig att uppdatera, eftersom att vi använde oss av ett program som hette Dreamweaver för att skapa sidan, och varje ny text tvingade oss att flytta alla andra texter på sajten ett snäpp. Det var tidskrävande, och även om SuperStation 128 var relativt välbesökt lades den ned efter några år.

Diskussionerna kring vad som skulle komma att bli PlayZine började redan tidigt under 2008. Goda idéer blandades med mindre bra sådana, och när jag och Jonny Knutsson – redaktör på Gameplayer – funderade på Playstation-bloggens tema var Wipeout en återkommande nämnare. Tankarna kretsade kring en ”häftig” blogg – med orangea färger och technomusik i bakgrunden. Vi förstod redan då att idén var dålig, och startade PlaySine i enkel bloggform samtidigt som vi planerade att anställa en designer för att omforma sidan vid ett senare tillfälle.

screenshot

Det verkliga arbetet kring PlaySine kom aldrig igång, inte på riktigt, och sidan lades på is när Jonnys högskolestudier åt upp hans tid medan jag startade Joypad – en lite annorlunda multiformatssajt som bland annat hade en väldigt omtyckt seriestrip (baserad på spel) som kallades för Beck och skapades av Jens Öhgren.

I 14 års tid har jag och vår designer David Wiberg pratat om att starta en spelsajt tillsammans igen, men då andra projekt har ätit upp vår tid har det inte blivit av. I fjol skickade emellertid David några designförslag på en Playstation-blogg, och efter att tanken grodde återuppväckte vi PlaySine, men den här gången som PlayZine.

logosunderaren

Vi släppte lös PlayZine den 15 december 2014, och sedan dess har vi publicerat över 1000 inlägg och har en stadigt ökande besökarskara. Idag gör PlayZine 2.0 entré och vi vill verkligen tacka dig som besöker oss – det är förstås tack vare dig som det är så givande att fortsätta rapportera om allt som händer kring Sonys alla Playstation-plattformar.

5 reaktioner på ”Historien om PlayZine

  1. Kommer ihåg PlaySine! :) Kul det där med att ni funderade på technomusik (och tur att ni skippade det) på sidan haha. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.