Naughty Dog jobbar på nytt singleplayer-spel och behöver mer tid till The Last of Us multiplayer-upplevelse

Naughty Dogs Niel Druckmann berättade så sent som i mars att vi skulle få höra mer om ”The Last of Us multiplayer-spel” (även kallat The Last of Us Factions, men det har inte fått någon officiell titel) senare i år, och många förväntade sig att det skulle vara en av titlarna som visades upp under PlayStation Showcase. Med facit i hand så blev det aldrig så och studion förklarar varför med hjälp av Twitter.

”Vi vet att många har sett fram emot att höra mer om vårt The Last of Us multiplayer-spel. Vi är väldigt stolta över jobbet som vår studio har gjort hittills, men under utvecklingen har vi insett att det bästa för spelet är att ge det mer tid,” skriver Naughty Dog. De berättar också att de fortsätter att arbeta med projektet och även deras andra spel, varav ett som ska vara ett singleplayer-spel. Detta verkar de emellertid ha kommit längre med, då de skriver att de ”ser fram emot att dela med sig av mer snart” kring information om singleplayer-upplevelsen.

Enligt uppgifter till Bloomberg är det Bungie som haft en stor inverkan på utvecklingsförloppet av The Last of Us multiplayer-spel . En av de största anledningarna till att Sony köpte studion och företaget var att de ville att Bungie skulle basa över deras live-service-spel och trovärdiga Jason Schreier skriver att Bungie ”väckt frågor” över live-service-spelets förmåga att upprätthålla spelares engagemang.

”Bungie väckte frågor om The Last of Us-multiplayer-projektets förmåga att hålla spelare engagerade under en längre tid, vilket ledde till omprövningen,” förtäljer rapporten. Schreier berättar också att utvecklingen av spelet har ”saktats ned” och att ”en liten grupp stannar i projektet medan företaget omvärderar riktningen. Spelet har inte blivit nedlagt, men många av utvecklarna har gått vidare till andra projekt.”

Det återstår alltså att se om vi får se ett multiplayer-spel baserat på The Last of Us, eller om Sony väljer att lägga ned projektet som de gjorde med PixelOpus och Deviation Games första live-service-spel. Men i mitt tycke får Naughty Dog gärna fokusera på singleplayer-upplevelser, där briljerar verkligen studion och live-service-spel är knappast ett populärt upplägg hos spelare idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.