En uppföljare till The Lord of the Rings: Gollum finns i Deadalics planer?

The Lord of the Rings: Gollum har fått svidande kritik (även om jag tycker att inledningen av Gollum är godkänd), men en uppföljare för stealth-äventyret ser ut att finnas i Deadalics planer.

Tyska Gameswirtschaft avslöjar att detaljer har dykt upp kring ett andra The Lord of the Rings: Gollum. Uppföljaren upptäcktes på en databas för spelprojekt som får ett statligt bidrag. Kodnamnet för projektet är ”It’s Magic” och enligt dokumentet planeras spelet att lanseras under augusti 2024.

Beskrivningen för Gollum-uppföljaren låter så här:

”Daedalic jobbar på ett nytt projekt som transporterar spelaren in i en frodig värld full av mystiska varelser och magier. Det berättar en story från en karaktärs perspektiv som aldrig tidigare har berättats. Spelaren upptäcker helt nya regioner och påverkar händelser i världen inom siktet av hans roll och förmågor. På hans eget sätt försöker han påverka riktningen kring saker och ändra världens öde. Detta projekt är riktat till att engagera fans av fantasy-berättelsen och 3D-actionäventyrsgenren runt om i världen.”

Informationen säger inte rakt ut att det handlar om just Gollum, men om vi lägger ihop beskrivningen tillsammans med den The Lord of the Rings-logga som följer med dokumentet blir det ganska tydligt. Vi får dock se om The Lord of the Rings: Gollum 2 blir verklighet, det beror nog helt och hållet på hur försäljningen av det första spelet artar sig. Enligt uppgift ska det emellertid röra sig om ett tillskott på 2 miljoner euro som Daedalic får av den tyska staten som stöd för utvecklingen av uppföljaren.