PlayStation Showcase 2023 – allt som utannonserades

Sony höll nyss PlayStation Showcase 2023 och de visade upp vad vi kan förvänta oss att se till PlayStation 5 och PS VR2 framöver.

Vi fick se utannonseringar av spel som Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, en ordentlig gameplay-trailer för Marvel’s Spider-Man 2 och ta en titt på spelsekvenser från Dragon’s Dogma II. Läs vidare för att se allt som utannonserades under PlayStation Showcase 2023.

Marvel’s Spider-Man 2 – tio minuter lång gameplay-trailer

Vi fick aldrig något konkret släppdatum för Marvel’s Spider-Man 2, men en ruskigt snygg trailer där Kraven the Hunter såg ut att presenteras som äventyrets huvudfiende nummer ett. Spelarna får axla rollen som både Peter Parker och Miles Morales som också såg ut att ha några nya tricks att bjuda på.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater utannonserades

Metal Gear Solid 3-ryktena stämde, Konami arbetar på en remake av stealth-actionupplevelsen till PlayStation 5, Xbox Series X/S och PC. Den moderna remaken heter Metal Gear Solid Delta: Snake Eater och vi får också en samling med Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty och Metal Gear Solid 3: Snake Eater i höst som heter Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1.

Assassin’s Creed Mirage släpps i oktober

Assassin’s Creed Mirage släpps till PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC och Amazon Luna den 12 oktober. En ny funktion kallad Assassin’s Focus tillkännagavs där spelare kan markera och avrätta flera fiender i rad.

Project Q – bärbar streaming-enhet för PlayStation 5 utannonserades

Projektnamnet är Project Q och det är en bärbar enhet för streaming av PlayStation 5-spel. Den kommer med en 8-inch HD-skärm och samma knappar och funktioner som en Dualsense-kontroll. Inget släppdatum utannonserades.

Ny Final Fantasy XVI-trailer visades

En ny story-fokuserad trailer för Final Fantasy XVI visades upp inför lanseringen den 22 juni – mindre än en månad bort. Här fick vi se Clive interagera med ett gäng karaktärer och vi fick också se både nya och bekanta monster.

Alan Wake II släpps den 17 oktober

Alan Wake II fick äntligen ett lanseringsdatum – spelet släpps den 17 oktober (PS5, Xbox Series X/S, PC). Skräckäventyret introducerar också en andra protagonist, utöver Wake, som också kommer att vara spelbar – Saga Anderson. Dessutom fick vi se de första gameplay-sekvenserna i den nya trailern.

Bungie utannonserar ett nytt Marathon-spel

Bungie utannonserade ett nytt Marathon-spel. Originalet släpptes till Mac 1992, och även om det inte är en direkt uppföljare så utspelar det sig i samma universum. Förstapersonsskjutaren kommer inte att inkludera någon single-player-kampanj, utan alla strider kommer att ske över nätet mot andra spelare.

Första gameplay-trailern för Dragon’s Dogma II

De första gameplay-sekvenserna från Dragon’s Dogma II visades upp. Vi vet väldigt lite om Capcoms actionrollspel i dagsläget, men vi fick se strider och självfallet även drakar.

Ny Street Fighter 6-trailer fokuserar på Story-läget

Capcoms Street Fighter 6 släpps nästa vecka och vi fick se en ny trailer som fokuserar på Story-läget.

Jade Raymonds Haven Studio avslöjar Fairgames

Jade Raymonds Haven Studio fick inleda PlayStation Showcase med att avslöja Fairgames genom en förrenderad trailer. Klippet började med att vi fick se en grupp försöka bryta sig in i banker samtidigt som det har en science fiction-ton med riktiga over-the-top-vapen. Inget lanseringsdatum tillkännagavs.

The Talos Principle 2 släpps i år

Det berättelsedrivna pusseläventyret The Talos Principle II visades upp ordentligt för första gången. Uppföljaren till The Talos Principle utannonserades under 2021, men sedan dess har det varit sparsmakat med uppdateringar – till nu.

Foamstars utannonseras – Splatoon-liknande shooter signerat Square Enix

Foamstars ser ut att inspireras hårt av Nintendos Splatoon-serie, men här tävlar spelarna om att fylla omgivningarna med skum. Släpps till PlayStation 5 och PlayStation 4.

Ny trailer för söta The Plucky Squire

En ny trailer för sockersöta The Plucky Squire visades upp. Här fick vi se hur Plucky Squire gick mellan en bok i 2D och ett vardagsrum i 3D och det ser ut som att det kommer med en hel del innovativa idéer.

Phantom Blade Zero utannonserades

Phantom Blade Zero utannonserades och det ser ut att vara ett blodigt svårt actionspel med samurajtema. Det utspelar sig i en ”blek och straffande” värld där snabba svärdstekniker används för att ta ut fienderna i en semiöppen värld. Inget släppdatum tillkännagavs.

Ghostrunner II tillkännagavs – släpps 2013

Ghostrunner II utannonserades och vi fick se huvudrollsinnehavaren fara fram på sin motorcykel och slåss i förstaperson. Spelet släpps någon gång i år.

Helldivers II utannonserades

Helldivers II utannonserades och det ser ut att komma med en stor dos humor och actionpackad gameplay. Det ser ut att bli en frenetisk tredjepersonsskjutare som utspelar sig i en drös olika miljöer. Spelet släpps till PlayStation 5 och PC under 2013.

Sword of the Sea utannonseras

Sword of the Sea utannonserades och skapas av ”visionären” bakom Journey – något som verkligen känns av i trailern. Här får spelaren åka runt på ”the hoversword” som beter sig ungefär som en skateboard och besöka en död planet för att återigen ge den liv.

Resident Evil 4 VR-läge utannonserades till PS VR2

VR-läget till Resident Evil 4 visades upp till PlayStation VR2. Jag har personligen spelat både Resident Evil 4 (originalversionen) till Oculus Quest och Resident Evil 7 till PlayStation VR – och jag kan intyga att det ger en betydligt läskigare spelupplevelse. Resident Evil 4 VR lär inte vara något undantag och det blir gratis för alla som äger originalet till PlayStation 5. Inget släppdatum utannonserades.

Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 utannonserades till PS VR2 – släpps sent 2023

Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 utannonserades till PlayStation VR2. Orignalet innehöll minispel som inkluderade karaktärer och områden från serien. Spelet släpps sent 2023.

Cat Quest: Pirates of the Purribean släpps nästa år

Cat Quest: Pirates of the Purribean visades upp och det släpps någon gång under nästa år. Här får spelarna actionrollspela sig genom en piratvärld i 2.5D och segla ut på haven i jakt på skatter.

GRIS-utvecklarna avtäcker Neva

Neva är bedårande vackert i den första trailern och även om vi inte får något gameplay så känner man av stämningen, och Nomada Studios CV från GRIS väger tungt.

Towers of Aghasaba utannonseras

Towers of Aghasaba är ett actionäventyr som ser ut som om det inspirerats ordentligt av The Legend of Zelda: Breath of the Wild och Tears of the Kingdom. Spelaren får i uppgift att återuppbygga civilisationen och ekosystemet – samtidigt som en balans mellan de båda måste hittas. Trailern visar spelet i ”tidig betafas”.

Revenant Hill tillkännages

Revenant Hill utannonserades och det ser ut som ett väldigt charmigt äventyr som utspelar sig i en värld som håller på att falla samman. Spelaren axlar rollen som en katt och året är 1920 – faror lurar samtidigt som vi försöker leva ett underbart kattliv.

Granblue Fantasy: Relink släpps i vinter

Vi fick en ordentlig gameplay-trailer för Cygames spännande actionrollspel Granblue Fantasy: Relink och ett släppfönster – vinter 2023.

Ultros avslöjas

Ultros avtäcktes och det är ett kosmiskt sci-fi-äventyr med stort fokus på utforskning. Släpps 2024.

Tower of Fantasy – här är släpptrailern

Tower of Fantasy är ett japanskt rollspel som utspelar sig i en öppen värld. Det släpps i sommar, och videon som visades upp innehöll starka anime-toner och beskrivs som ”släpptrailern”.

Arizona Sunshine II utanonnseras till PS VR2

Arizona Sunshine 2 utannonserades till PlayStation VR2 och visades upp i en trailer. Zombieäventyret ser betydligt mer välpolerat ut än föregångaren och den här gången får spelaren med sig en kompanjon (även den som spelar själv) – en hund. Släpps ”julen 2023”.

Concord utannonserades till PS5 och PC

Concord avtäcktes och vi fick se en teaser utan något riktigt gameplay. Det är en förstapersonsskjutare som fokuserar helt och hållet på multiplayer och släpps till PlayStation 5 och PC (möjligen även andra plattformar) under 2024.

Gameplay från Immortals of Aveum

Gameplay från Electronic Arts Immortals of Aveum visades upp och vi fick kika på den magiska arsenalen och ett gäng actionpackade sekvenser. En riktig ‘magic shooter’ som släpps till PlayStation 5, Xbox Series X/S och PC den 20 juli.

Destiny 2: The Final Shape – teaser

Bungie visade upp en teaser för The Final Shape till Destiny 2 som är den sista delen i The Light & Darkness Saga. De lovar att visa mer under Destiny Showcase den 22 augusti.

Beat Saber är släppt till PS VR2

Beat Saber visades upp till PlayStation VR2 samtidigt som spelet släpptes till formatet i samma veva. Ett nytt Queen Music-paket till spelet lanserades också.

Mer gameplay från Synapse till PS VR2 i ny trailer

Sony visade upp mer gameplay från nDreams Synapse till PlayStation VR2. Utvecklarna har tidigare utvecklat spel som Fracked, Phantom: Covert Ops och Far Cry VR: Dive into Insanity. Släpps i juli.

Crossfire: Sierra Squad släpps till PS VR2 i september

Crossfire: Sierra Squad släpps till PlayStation VR2 i september och vi fick se riktigt actionpackade sekvenser från arkadskjutaren.

Teardown utannonseras till konsol

I Teardown går allt att förstöra samtidigt som spelarna får ”förbereda sig för den perfekta kuppen.” Grafikstilen påminner skarpt om Minecraft.

Det var allt PlayStation Showcase 2023 hade att erbjuda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.