MGS3-remake utannonseras – Metal Gear Solid Delta

Ryktena kring en remake av Metal Gear Solid 3: Snake Eater har varit många och nu har Konami äntligen utannonserat nyversionen som får titeln Metal Gear Solid Delta: Snake Eater.

Tillkännagivandet skedde under PlayStation Showcase, men det handlar inte om en PlayStation 5-exklusiv titel som det ryktades om. Förutom PlayStation 5 lanseras även stealth- och actionupplevelsen till Xbox Series X/S samt PC och Konami beskriver det som en ”trogen remake” av originalet som släpptes till PlayStation 2 under 2024. Samma skådespelare kommer att ge sina röster till karaktärerna, men det är oklart om de spelar in dialogerna på nytt, eller använder sig av samma material som användes originalversionen.

Konami tillkännagav även Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1. Samlingen innehåller Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Suns of Liberty (HD Collection-versionen) och Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Denna samling släpps i höst, och valet att lägga in ”Vol. 1” i titeln gör att det låter som att fler samlingar kan komma framöver.

”Vi gör om Metal Gear Solid 3: Snake Eater, en av de mest älskade spelen i Metal Gear-serien, som avslöjar ursprungshistorien om Snake […]” skriver Konami i ett pressmeddelande. ”Vi arbetar hårt för att Metal Gear Solid Delta: Snake Eater ska vara originalstoryn och speldesignen trogen, samtidigt som gameplayet förbättras med fantastisk grafik och en sömlös användarupplevelse.”

”Samtidigt levererar vi Metal Gear Solid: Master Collection-serien, den mest kompletta samlingen som firar seriens 35-årsjubileum. Metal Gear Solid: Master Collection låter fansen spela spelen som de var, när de först släpptes, på de senaste plattformarna.”

Ni ser trailern för Metal Gear Solid Delta: Snake Eater ovan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.