Alan Wake 2 släpps i oktober

Alan Wake II har fått ett officiellt lanseringsdatum – den 17 oktober släpps skräckspelet till PlayStation 5, Xbox Series X och PC precis som ryktet sade.

Release-datumet bekräftades under PlayStation Showcase där vi också fick se en ordentlig trailer. Spelarna får återigen besöka Bright Falls för nya övernaturliga äventyr, men den här gången är Alan Wake inte ensam utan får hjälp av den andra spelbara protagonisten – Saga Anderson.

”En rad av rituella mord hotar Bright Falls, en liten stad omgiven av Pacific Northwests vildmark,” berättar utvecklarna på den officiella PlayStation-bloggen. ”Anderson, en framgångsrik FBI-agent med ett rykte om att lösa omöjliga fall, anländer för att undersöka morden. Snart utvecklas händelserna till en mardröm när hon upptäcker sidorna av en skräckberättelse som kommer till liv omkring henne. På något sätt verkar händelserna leda till Alan Wake, skräckförfattaren som försvann för 13 år sedan.”

Remedy berättar också att de endast släpper Alan Wake II digitalt.

”Det finns många anledningar till detta,” berättar utvecklaren. ”För det första, många har gått över till endast digitalt. Du kan köpa en PlayStation 5 utan skivläsare och Microsofts Xbox Series S är en ‘digital only’-konsol. Att inte släppa det på skiva hjälper oss att hålla spelets pris på 59.99 euro och PC-versionen vid 49.99 euro. Dessutom vill vi inte skeppa en skivprodukt som kräver en nedladdning för spelet.”

Alan Wake II släpps alltså till PlayStation 5, Xbox Series X/S samt PC den 17 oktober och ni ser den färska trailern ovan.