Silent Hill 3 fyller 20 år idag

Konamis Skräckspel Silent Hill 3 fyller hela 20 år idag, och det är inte annat än att man känner sig lite gammal när man låter det sjunka in.

Konami släppte Silent Hill 3 till PlayStation 2 den 23 maj 2003 och det är en direkt uppföljare till det första spelet i Silent Hill-serien. Äventyret kretsar kring Heather som ställs mot stadens kult vilka försöker återuppväcka en elak gudom.

Även om Silent Hill 2 är den mest omtalade titeln i spelserien, vilket också får en remake senare i år (om det inte försenas), så sålde seriens andra del inte särskilt bra inledningsvis. Därför ämnade Konami att göra en rälsskjutare av Silent Hill 3, men när försäljningen av Silent Hill 2 tog fart ändrade de inriktning och gjorde det skräckspel vi fick spela för 20 år sedan.

Grattis på 20-årsdagen Silent Hill 3.