Nu släpps After Us till PS5, Xbox Series X och PC

Nu har Arise: A Simple Story-utvecklarna Piccolo Studio precis släppt After Us till PlayStation 5, Xbox Series X och PC.

After Us är en plattfomspusslare som utspelar sig i en surrealistisk värld där spelaren får i uppgift att rädda och återställa en blek och trasig planet genom att återväcka djurs själar. Vi blir lovade en emotionell berättelse och en ”oförglömlig upplevelse” och det låter inte helt olikt Planet of Lana som vi recenserade under gårdagen.

”Med After Us eftersträvar vi efter att göra ett spel som inspirerar och utmanar spelare,” berättar Jordi Ministral, Piccolo Studios Game Director i ett pressmeddelande. ”I grunden frågar vi vilken värld vi vill lämna efter oss. Även om den verkar mörk ibland, vill vi i slutändan dela med oss av ett meddelande av hopp och längtar efter att få se spelarnas reaktioner.”

Det råder inte någon tvekan om att Piccolo Studio värnar om miljön och för att fira släppet av After Us lämnar de en donation till The Nature Conservancy.

After Us kostar 319 kronor och finns nu alltså tillgängligt digitalt till PS5, Xbox Series X samt PC.