Battlefield-veteranen Lars Gustavsson avtäcker sin nya studio TTK Games

Lars Gustavsson är en riktig Battlefield-veteran och har arbetat på mängder av spel i serien samt titlar som Mirror’s Edge och Star Wars Battlefront. Han började på Dice under 2000 men i fjol tackade han för sig för att starta ett nytt kapitel – och nu avtäcker han sin nya studio TTK Games.

TTK Games håller till i Stockholm och grundas av fyra stycken tidigare Dice-anställda. Gustavsson tar rollen som VD och ‘creative director’ medan Daniel Berlin är ‘senior design director’.  Vidar Nygren blir ‘chief technical officer’ och ‘technical director’ och Peter Hoyles axlar rollen som ‘art director’.

TTK står för ‘Time To Kill’ och i ett uttalande rörande utannonseringen av studion beskriver Gustavsson namnvalet så här:
”‘Time to Kill’ definierar hur en ‘shooter’ känns och hur snabbt det spelas. Vi gör det till vår studios namn och del av vår studios kultur. För oss handlar inte termen ‘TTK’ bara om hantverket bakom att hitta rätt fart och omedelbarhet i ett spel – det handlar om hur människor har dödat tid genom att leka under tusentals år. Vi är passionerade kring tv-spel, eftersom att vi tycker att det inte finns något bättre sätt för att döda tid.”

TTK Games första spel kommer att bli en ”ny, next-gen online-shooter” men det lär dröja innan vi får höra mer om denna Battlefield-utmanare, men de ”rekryterar för hybrid- och Stockholmsbaserade roller och söker allt från nyutexaminerade till ledande roller inom alla discipliner.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.