Tears of the Kingdom är det snabbast sålda spelet i hela Zelda-serien

Nintendo bekräftar att The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom är det snabbast sålda spelet i hela serien, och på bara tre dagar såldes 10 miljoner exemplar världen över.

Tears of the Kingdom lanserades den 12 maj och dessa försäljningssiffror innebär inte bara att det är det snabbast sålda Nintendo Switch-spelet i Europa, utan att det är det snabbast sålda Nintendo-spelet någonsin oavsett format.

”Nintendo Switch är på sitt sjunde år och momentum är fortsatt starkt, vilket den här rekordstora lanseringen visar”, säger Nintendo of Europes VD, Stephan Bole via ett pressmeddelande. ”Vi är så tacksamma för stödet från fansen vad gäller The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, och ser verkligen fram emot att höra mer om deras äventyr och kreativitet när de går på äventyr i Hyrule.”

The Legend of Zelda-serien startade för över 35 år sedan och fram till mars i år hade över 130 miljoner exemplar sålts av Zelda-spelen världen över. Denna siffra är alltså uppe över 140 miljoner sålda exemplar efter lanseringen av Breath of the Wild-uppföljaren.

Imorgon torsdag recenserar vi The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom i Spelat Podcast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.