Sharkmob slutar släppa material till Bloodhunt

Sharkmob slutar att släppa material till deras live-service-spel Bloodhunt. Det bekräftar den svenska spelstudion i ett inlägg på spelets officiella hemsida.

Battle Royale-spelet släpptes för mindre än två år sedan, men det är inte längre hållbart för utvecklarna att arbeta med nya kreationer för spelet. Sharkmob berättar att de inte har ”lyckats nå den stora massan [av spelare] som krävs för att upprätthålla utvecklingen. Det har lett oss fram till beslutet att sluta utvecklandet av Bloodhunt.” Möjligheten att köpa spelets premiumvaluta Tokens tas bort den 26 september i år.

Det krävs en ofantlig mängd spelare som investerar i ett live-service-spel för att hålla en hel studio vid liv, och alla spel kan förstås inte lyckas så pass bra som Overwatch eller Fortnite. De flesta av dessa spel tvingas dock lägga ned och spelarna är inte överförtjusta i idén kring live-service som affärsmodell även om Sony satsar rejält på konceptet.

Samtidigt som vi är lika ledsna som ni är att utvecklingen av Bloodhunt har nått sitt slut, snälla förstå att det var ett svårt val att ta, så tar vi med oss erfarenheterna av utvecklingen av kommande spel,” skriver studion.

Bloodhunts online-servrar kommer emellertid ”att vara igång så länge som vi har en aktiv spelarbas och community,” bekräftar Sharkmob.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.