EA har ”extraordinärt förtroende” för framtida förändringar av Battlefield-serien

Battlefield 2042 släpptes i ett ofärdigt skick, men Electronic Arts har ”extraordinärt förtroende” för Battlefield-seriens framtid.

Det berättade Andrew Wilson, EA:s VD, under ett samtal med investerare. Vi vet sedan tidigare att Dice arbetar med nästa multiplayer-upplevelse vad gäller Battlefield, medan Ripple Effect står för en singleplayer-kampanj med stöd av den svenska spelstudion. Om det rör sig om olika spel eller om vi både får en kampanj och ett gediget multiplayer-läge i nästa spel är fortfarande oklart, men det låter som om Battlefield-serien tar en ny riktning framöver.

Under samtalet med investerarna nämnde Wilson företagets ”förmåga att ta tillbaka Battlefield på ett helt nytt sätt i framtiden.” När han får frågan om hur det går med utvecklingen av nya spel i serien säger han så här: ”Vi har inte några release-datum att avslöja. Vi har emellertid extraordinärt förtroende för framstegen de gör mot seriens framtid.”

I samband med att Dice skapade ett nytt team för Battlefield lämnade Oscar Gabrielson posten som ‘general manager’ och Vince Zampella, skaparen av Titanfall, tog över rollen som överhuvud för Battlefield-serien.