Speedrunner klarar The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom på under 2 timmar

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom släpptes idag och bara några timmar efter den officiella lanseringen så har den välkända Zelda-Speedrunnern Carl “gymnast86” Wernicke klarat äventyret till Nintendo Switch på under två timmar.

Det betyder förstås inte att Tears of the Kingdom är ett litet och kort spel, utan alla möjliga ”exploits” och tricks utnyttjas givetvis så mycket det bara går. Wernickes tid blev till slut 1 timme, 34 minuter och 33 sekunder, alltså dryga 90 minuter.

Vi rekommenderar er förstås inte att kika på videon innan ni själva har begett er ut och avslutat äventyret med Link i Hyrule, men här hittar ni speedrunnen i sin helhet.

”Denna speedrun kommer att slås snabbt, så om du ser den här videon några dagar efter att den är publicerad är den förmodligen utdaterad och du bör söka nya uppdateringar och videos,” berättar Wernicke om sin The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom-speedrun.