När remakes och remasters gör att vi köper samma spel flera gånger – Xenoblade Chronicles trippledipp

Idag släpps det remasters och remakes som aldrig förr och här om dagen valde jag att införskaffa Xenoblade Chronicles för tredje gången i och med Definitive Edition till Nintendo Switch. Bara i år har vi fått se remakes som det fantastiska Like a Dragon: Ishin (9/10), Resident Evil 4 (9/10) och nyversioner som Final Fantasy Pixel Remaster (även om det släpptes tidigare till PC). Visst är det spännande med nya spel, men det finns också en härlig charm i att återbesöka gamla favoriter i ny kostym, eller ta del av äldre äventyr som vi missat men med moderna quality-of-life-förbättringar.

Själv började jag spela Xenoblade Chronicles när det lanserades till Wii (och var oerhört glad att få tag på det sista exemplaret som butiken Game hade). Under mitt första, och hittills enda spelpass la jag ned runt två timmar på rollspelsäventyret. Jag tyckte att det började fantastiskt och vet faktiskt inte varför jag inte plockade upp det igen, kanske var det vetskapen av att jag behövde 60 timmar till att bara ta mig igenom huvudstoryn, och säkerligen skulle lägga ned minst lika många timmar på sidouppdrag. Inför releasen var jag så otroligt hypad då jag verkligen älskade de spirituella föregångarna Xenogears och Xenosaga.

Sedan släpptes Xenoblade Chronicles 3D till den nya versionen av Nintendo 3DS – New Nintendo 3DS. En lite kraftfullare maskin och det som återigen lockade mig till ett köp var just Xenoblade Chronicles. Här blev det inte heller särskilt många speltimmar i och med att det inte flöt särskilt bra och jag bestämde mig för att jag skulle spela Wii-versionen istället även om det aldrig blev av.

Efter att ha spelat Xenoblade Chronicles 3, och fullkomligt uppslukats av världen och även spelat en bra bit på expansionen Future Redeemed så är jag fast besluten om att spela originalet, eller rättare sagt Xenoblade Chronicles Definitive Edition till Nintendo Switch. Det blev ett köp av Monoliths JRPG återigen samtidigt som Switch-utgåvan även inkluderar ett ytterligare scenario som aldrig fanns i de tidigare versionerna.

Den här gången ska jag banne mig spela och ta mig igenom Xenoblade Chronicles, men först ska jag bli klar med Xenoblade Chronicles 3: Future Redeemed.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.