Sega når milstolpar med Persona- och Yakuza-serien

Sega bekräftar att Yakuza– (numera Like a Dragon) och Persona-serierna har nått varsin mäktig milstolpe när det kommer till spelens försäljning. Över 20 miljoner exemplar har sålts av Yakuza-spelen medan fler än 17 miljoner exemplar har skeppats av spelen i Persona-serien.

Detta tillkännagavs under en presskonferens av Sega och deras Rovio (företaget bakom Angry Brids). Senare under tillställningen bekräftade även Sega att 1,4 miljarder Sonic-spel sålts sedan serien gjorde entré i spelvärlden, men värt att notera är att det även innefattar alla nedladdningar av deras free-to-play-spel med den blå igelkotten i huvudrollen, däribland Sonic Dash som har laddats ned över 500 miljoner gånger.

Senaste spelet i huvudserien av Persona var seriens femte del som även fick en spinoff – Persona 5 Strikers (läs gärna recensionen), medan Persona 3 och Persona 4 Golden nyligen remastrades. Medan Yakuza: Like a Dragon släpptes under 2020 (som undertecknad verkligen tyckte om) som fungerade som en reboot av serien där de actionpackade striderna byttes ut mot turordningsbaserade rollspelsstrider. Det finns inte någon officiell bekräftelse kring Persona 6, men Atlus lär med största sannolikhet släppa en ny del i serien förr eller senare. Like a Dragon 8 (Yakuza 8) planeras att släppas nästa år.

En reaktion på ”Sega når milstolpar med Persona- och Yakuza-serien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.