Rykte: Sony gör en deal med Konami om att släppa Metal Gear Solid-, Silent Hill- och kanske Castlevania-spel exklusivt till PlayStation

Det har ryktats om en remake av Metal Gear Solid 3: Snake Eater ett bra tag och vi vet att Silent Hill 2 Remake är under utveckling exklusivt till PlayStation 5. Enligt ett nytt rykte har Sony knutit en deal med med Konami gällande Metal Gear Solid, Silent Hill och ”kanske Castlevania”.

Det är journalisten Jez Corden som hävdar detta, och han har tidigare haft rätt om obekräftade läckor.

Samtidigt som Silent Hill 2 Remake är under utveckling exklusivt till PlayStation 5 så finns det inte några bekräftade uppgifter kring Metal Gear Solid 3-remaken eller ett nytt Castlevania. Under gårdagen sade emellertid co-host:en för podcasten Xbox Era, Shpeshal_Nick, att Metal Gear Solid 3 Remake kommer att utannonseras under nästa stora PlayStation-visning. Shpeshal_Nick berättade också att han hade hört att det ”också kan ha någon form av exklusivitet knutet till sig” vilket späder på ryktet ytterligare.

Detta är dock endast rykten och bör tas med en nypa salt innan vi får en ordentlig bekräftelse.