Returnal-utvecklarna växer inför nästa PS5-spel

Den finska spelstudion Housemarque ligger bakom spel som Resogun och Nex Machina, men med Returnal gick de från att ha utvecklat mindre spel med en lägre budget till att ha en betydligt större frihet tack vare Sonys ekonomiska muskler. Nu växer studion ytterligare.

När Sony köpte upp Housemarque under 2021 berättade studions medskapare Ilari Kuittinen för GQ Magazine att kommande spel ”kan bli ännu större och mer ambitiösa” än Returnal tack vare den ekonomiska frihet som det innebar att hamna under PlayStation Studios vingar. Så verkar nu vara fallet då Housemarque hade runt 80 anställda när Sony köpte studion och nu har de ökat arbetsstyrkan till 110 stycken anställda inom företaget.

Housemarque har inte för vana att göra uppföljare till sina spel, men det ser ut som att deras nästa produktion blir ett ännu mera ambitiöst projekt än Returnal som blev årets spel för Dennis när vi listade Goty 2021 i Spelat Podcast.