PlayStations 10 live-service-spel är för ”olika målgrupper” i ”olika genrer”

Sony har minst tio stycken live-service-spel under utveckling, men de menar att folk har lite fel bild kring vad som är ett live-service-spel. De menar att det inte handlar om en speciell typ av spel eller genre, alla live-service-spel behöver alltså inte likna Fortnite eller Destiny.

I en intervju med GamesIndustry.biz säger PlayStation-chefen Herman Hulst detta:

”Det finns en risk att vi pratar om ‘live service’ i generiska termer – som att det är en egen genre eller en enskild affärsmodell. PlayStation Studios gör flera spel som kan kallas för ‘live-service-spel’, i olika genrer, med olika lanseringsscheman och i olika skalor,” säger Hulst. ”Vi skapar också spel för olika målgrupper”.

Hulst säger också att live-service-spelen utvecklas individuellt och ingår alltså inte i ett gemensamt projekt.

”Prioriteten för varje studio är att leverera deras egna projekt – för att göra det bästa spel som de kan,” berättar Hulst.