Sony förväntar sig sälja 25 miljoner PS5-konsoler under räkenskapsåret 2023-2024

Sony slog nyligen ett kvartalsrekord med PlayStation 5-försäljningen under januari-mars i år och de förväntar sig att konsolen kommer att fortsätta att sälja ofantligt bra under det nya räkenskapsåret.

Sonys chief financial officer, Hiroki Totoki, tog ordet (via Gamesindustry.biz) på det senaste ”earnings call”-mötet och berättade att Sony förväntar sig att sälja 25 miljoner PlayStation 5-enheter under räkenskapsåret 2023-2024. Detta är alltså 6 miljoner fler enheter än vad de mäktade med att sälja i fjol, men Totoki menar att de når siffran tack vare den högre produktionstakten, lanseringar som Marvel’s Spider Man 2, nya IP:n och att allt fler PlayStation 4-ägare uppgraderar till PlayStation 5.

Om Sony lyckas med bedriften kommer det ha sålts 63,4 miljoner PlayStation 5-enheter fram till den 1 april 2024.