Little Nightmares-serien – över 12 miljoner sålda exemplar

Bandai Namcos och Tarsier Studios Little Nightmares-serie har sålts i över 12 miljoner exemplar.

Little Nightmares lanserades under 2017 och det följdes också upp med Little Nightmares II (läs gärna recensionen) fyra år senare – 2021. Vad många av oss konsol- och PC-spelare dock missat är Very Little Nightmares som utvecklades av Alike Studio och släpptes till mobiltelefoner under 2019.

“Att se communityt växa genom åren har varit en välsignelse”, berättar Lucas Roussel, Publishing Director och Little Nightmares Executive Producer hos Bandai Namco Europe i ett pressmeddelande. “När vi började med Little Nightmares trodde vi verkligen att vi hade något speciellt på gång, men vi är fortfarande förvånade varje dag över engagemanget för varumärket. Vi kan inte tacka dem nog för deras engagemang och vi fortsätter att arbeta på nästa steg för varumärket.”

Tarsier Studio köptes upp av Embracer Group medan Bandai Namco fortfarande äger Little Nightmares-varumärket. Little Nightmares III är inte officiellt utannonserat, men rykten säger att utvecklingen startade under 2021 och att danska Playdead APs (Limbo) står bakom spelet. Roussels ord låter dessutom lovande, vi lär alltså få se mer av Little Nightmares i framtiden.