Diablo 4 har gått guld

Blizzard meddelar att Diablo IV har gått guld, vilket i klassisk mening betyder att spelet är färdigt för att skickas till pressarna.

Det är snart bara en månad kvar till Diablo IV har sin lansering, och även om det mesta av äventyret är färdigt, arbetar utvecklarna fortfarande med spelet. För några dagar sedan fick vi veta att studion exempelvis jobbar med att justera och balansera upplevelsen utefter den feeback de fick av spelarna efter det senaste betatestet. Att äventyret gått guld innebär emellertid att vi med största sannolikhet inte lär få se någon försening.

”Whether players are veterans of the franchise or jumping in for the first time, we can’t wait for everyone to experience the full game: taking part in the incredible storytelling, experimenting with character classes and builds, and exploring what the endgame and the dark world of Sanctuary has to offer,” säger Rod Fergusson, general manager för Diablo IV enligt ett pressmeddelande.

Diablo IV släpps till PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One samt PC den 6 juni.