Ghostwire Tokyo verkar komma till Xbox Series X/S

Nästa månad är det dags för lanseringen av Ghostwire Tokyo till PlayStation 5 och PC, men nu ser det också ut som om spelet kommer att utannonseras till Xbox Series X/S någon gång framöver.

Spelet utvecklas av Tango Gameworks samtidigt som det ges ut av Bethesda – två företag som ägs av Microsoft. Anledningen till att det endast släpps till PlayStation 5 och PC den 25 mars är förstås att Sony skrev ett tidsexklusivt avtal innan Microsoft köpte Bethesda/ZeniMax. Men under en intervju med Tango Gameworks-grundaren Shinji Mikami hos VG247 berättar han att studion ”most likely have something for Xbox” när det kommer till just Ghostwire Tokyo.

Med tanke på att Sony endast skrivit ett tidsexklusivt avtal med Tango Gameworks gällande Ghostwire Tokyo, samtidigt som Microsoft äger både utvecklaren och utgivaren, blir det knappast en överraskning om spelet tar sig till Xbox Series X/S. Det lär med största sannolikhet även inkluderas i Gamepass, som alla andra av Microsofts spel.