Allt vi vet om Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy är ett rollspelsäventyr som utspelar sig i Harry Potter-universumet under slutet av 1800-talet. Men vad vet vi egentligen om Avalanche Softwares open world-spel hittills? Det ska jag berätta för er nu.

Precis som namnet avslöjar kommer Hogwarts – magiskolan – att ha en central roll i Hogwarts Legacy, men istället för att återberätta händelserna som sker i böckerna och filmerna så kommer spelet att få en egen berättelse som alltså utspelar sig drygt 100 år innan Harry Potter sätter sina fötter i den berömda skolan.

Se gärna videon om Hogwarts Legacy på vår Youtube-kanal SpelPaus.

Utvecklarna berättar att vi kommer att få skapa vår alldeles egna trollkarl eller häxa och nysta i hemligheterna kring en forntida magi som kan komma att påverka framtiden för hela trollkarlsvärlden. Protagonisten blir antagen till skolan väldigt sent, men snart kommer spelaren att upptäcka att hen inte är någon vanlig trollkarl eller häxa. Spelaren kommer nämligen att kunna förstå och använda sig av denna forntida magi och Analanche Software berättar att det ”bara är du som kan bestämma om du vill skydda hemligheten för allas bästa, eller falla för frestelsen att använda denna lömska magi.”

Avalanche beskriver Hogwarts Legacy som ett uppslukande actionrollspel i en öppen spelvärld. Vi vet ännu inte riktigt vad det kommer att betyda i praktiken, men det låter som att vi kommer att kunna utforska hela Hogwarts och andra familjära områden samtidigt som vi får ‘customiza’ och levla upp vår huvudkaraktär. Förutom den berömda skolan så kommer vi att få besöka platser som Hogsmeade och den Förbjudna skogen, men också andra platser. I trailern som visats får jag intrycket av att även spelvärlden utanför själva skolan kommer att vara stor och bjuda på mängder av hemligheter som bara väntar på att bli upptäckta.

Studion säger också att spelarens karaktär kommer att kunna lära sig kraftfulla trollformler som också kommer att kunna stärkas och vi kommer också att kunna plocka med oss andra karaktärer som hjälper oss att slåss mot spelets fiender. Dessutom kommer vi att stöta på olika uppdrag där vi behöver ta svåra beslut som kommer att påverka äventyret på ett eller annat sätt.

Vi lär få delta i olika klasser på skolan och lära oss nya trollforlmer, skapa olika drycker och slåss mot både fantastiska och hemska bestar samtidigt som det ryktas om att Hogwarts Legacy kommer att innehålla någon form av moralsystem.

Hogwarts Legacy kommer att släppas till PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One och PC under 2022 och jag hoppas verkligen att det kommer att ha samma härliga atmosfär som filmerna och böckerna skrivna av J.K Rowling även om författaren inte är involverad i projektet.