Vi har testat Resident Evil Re:Verse till PS4 – multiplayer-läget som följer med Resident Evil Village

Jag har testat Resident Evil Re:Verse, multiplayer-läget som kommer att inkluderas med Resident Evil Village, och krigat loss med karaktärer som Leon S. Kennedy, Chris och Claire Redfield och Ada Wong samtidigt som jag förvandlats till muterade monster.

Se gärna videon där jag berättar om mina upplevelser med Resident Evil RE:Verse.

Resident Evil Re:Verse är en fristående flerspelarupplevelse och Capcom ger oss riktigt snabb och intensiv action. Vi kan välja mellan sex stycken kända Resident Evil-karaktärer där alla har sina egna personliga vapen och ett par förmågor. Leon S. Kennedy använder sig till exempel av en shotgun medan han också kan göra en snurrspark och använda sig av dubbla pistoler en kort stund. Jill Valentine kan slänga ut en landmina och pepprar sina fiender med en automatkarbin och Ada Wong – som snabbt blev min favorit – har ett armborst som får fienderna att vackla och en av hennes specialförmågor är att hon kan skjuta iväg en pil som exploderar vid träff. Det är oerhört svårt att få till eftersom att hon hoppar upp i luften samtidigt som vi ska sikta på våra motståndare, men när man väl lyckas är det riktigt tillfredsställande.

När Resident Evil Re:Verse utannonserades hade jag mina tvivel, men efter mitt betatest saknar jag den här multiplayer-upplevelsen. En av anledningarna är att det inte finns rum för ‘campers’, även om det såklart går att använda sig av strategi i de trängre delarna av banorna för att attackera en motståndare bakifrån. Men vi behöver hela tiden röra på oss, inte minst för att spelare som dör förvandlas till ett muterat monster – ett biovapen. Vi får samla på oss ett gäng viruskapslar när vi spelar som Claire Redfield och de andra mänskliga karaktärerna, och beroende på hur många vi har när vi dör så förvandlas vi till ett mer eller mindre starkt monster. Dessa karaktärer är riktigt starka i närstrid och hjärtat pumpar lite extra när man hör att någon av dem kutar efter bakom ryggen på en, och då vill man verkligen inte stå still bakom ett hörn – de kan nämligen se sina motståndare genom väggarna, och om det då är Jack Baker som springer runt med sin motorsåg, eller självaste Super Tyrant vill man gärna hålla sig långt borta.

Det absolut roligaste är att spela som de mänskliga karaktärerna, och jag letar efter de klassiska helande örterna när jag behöver fylla på mitt liv samtidigt som vi kan hitta vapen som granatkastare under banorna. Men de muterade monstren ger en del tyngd åt gameplayet.

Jag tror dock inte att Resident Evil Re:Verse kommer att vara ett spelläge som jag kommer att lägga ned galet många timmar på. Vi har endast ett deathmatch-läge där alla slåss mot alla, vilket gör att vi inte kan spela i lag med våra vänner, och det finns inte heller något direkt djup. Det känns redan som att jag gjort det mesta som går att göra här, och som det ser ut nu finns det inte heller något rankingsystem att klättra inom. Förhoppningsvis blir det emellertid matigare när fullversionen är här den 7 maj.

Resident Evil Re:Verse är riktigt kul i små doser, men det kommer att krävas mer för att hålla mig kvar i längden.

Kika gärna på videon där jag berättar om allt som vi vet om Resident Evil Village hittills.