Allt vi vet om Ratchet and Clank: Rift Apart

Ratchet and Clank: Rift Apart blir Sonys första stora PlayStation 5-exklusiva lansering för i år. Men vad vet vi egentligen om och Insomniacs storspel hittills? Det ska jag berätta för er nu.

Se gärna videon ”Allt vi vet om Ratchet and Clank: Rift Apart” på vår Youtube-kanal SpelPaus.

Det vi har sett hittills talar om en fantastisk grafik och spelmoment som utnyttjar konsolens supersnabba SSD-hårddisk där vi får möjlighet att hoppa mellan dimensioner och olika spelvärldar helt utan laddningstider. Ratchet and Clank: Rift Apart handlar förstås om en shooter-plattformare i tredjeperson och ljuseffekterna ser fantastiska ut samtidigt som det stödjer ray tracing och målet är att äventyret ska flyta i 60 bilder per sekund när vi kämpar för att sätta stopp för Dr. Nefarious onda planer.

Berättelsen tar vid efter Ratchet & Clank: Into the Nexus från 2013, men det är samtidigt en fristående spelupplevelse. Insomniac’s creative director Marcus Smith har berättat att det är en förlängning av spelet från 2013, men att alla kommer att kunna hänga med i storyn oavsett om de spelat Into the Nexus eller inte. Men han lovar också att Rift Apart kommer att innehålla många aspekter som kommer att trigga nostalginerven hos hardcore-fansen – så som karaktärer och klassiska Ratchet and Clank-värdlar som visas upp i ett helt nytt ljus med hjälp av den nya hårdvaran.

I vanlig Ratchet and Clank-anda får vi samla på bultar och har möjlighet att uppgradera vapen samt prylar och skjuta loss i actionpackade strider. Arsenalen ser ut att bli riktigt stor med vapen som Burst-pistolen, Topiary Sprinkler och splitterbomben. Vi blir också introducerade till en ny handske – the Rift Tether – som gör det möjligt för Ratchet att snabbt kasta sig fram genom olika dimensionsrevor, men den viktigaste egenskapen är förstås att den gör det möjligt för Ratchet och Clank att röra sig mellan olika världar.

Ratchet and Clank: Rift Apart visades upp för första gången när PlayStation 5 och några av dess spel presenterades. Under premiärtrailern fick vi just se prov på dimensionshoppandet och hur spelvärlden skiftades enormt från den ena sekunden till den andra, och det är en riktigt häftig funktion – och något som inte skulle vara möjligt till PlayStation 4 då den saknar PS5-konsolens snabba SSD-hårddisk. I videoklippen vi har fått se avslöjas också en helt ny karaktär – en kvinnlig Lombax som kommer att vara spelbar. Än så länge råder det en hel del mystik kring denna karaktär, men det lär vara en del av berättelsen för att ta reda på vem hon verkligen är och var hon kommer ifrån.

När släpps då Ratchet and Clank: Rift Apart? Jo, den 11 juni lanseras spelet exklusivt till PlayStation 5 och det ser ut att kunna bli ett riktigt härligt äventyr som verkligen drar nytta av kraften som finns i PlayStation 5. På förhand ser det ut att bli ett riktigt underhållande spel som kan locka både vuxna och barn och jag ser verkligen fram emot spelets lansering i sommar. Vad har du för tankar kring Ratchet and Clank: Rift Apart?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.