Infliction – en skrämmande spelupplevelse

Halloween är över oss och vad passar då inte bättre än att ta sig ann ett skrämmande spel som Infliction?

Kika gärna på videon på vår Youtube-kanal SpelPaus

Det hela börjar med att skräckäventyrets protagonist, Gary Prout, sitter i bilen på väg hem och vi lyssnar på ett röstmeddelande från hans fru som är fast på flygplatsen eftersom att hon har glömt biljetterna. Innan vi tar oss hem startar en isande känsla direkt efter att vi ser hur en bil har kört in i ett träd och när vi kommer hem är det mesta mörkt.

Till slut hittar jag biljetterna, men när dörren låser sig bakom mig skräms jag ordentligt, och snart går det upp för mig att jag inte är ensam samtidigt som jag inte kan lämna huset när jag vill.

Vi har inga vapen att försvara oss med, men det är något som gömmer sig i huset som vill döda mig till varje pris, samtidigt som jag löser pussel genom att exempelvis ta bilder på omgivningarna som kan lämna ledtrådar. Jag försöker ta reda på vad som verkligen händer, läser dagboksinlägg och minns händelser genom att tillexempel titta på foton.

Ljudet är verkligen fantastiskt, eller rättare sagt hemskt, och när jag hör ordentliga skrik från rummet intill vill jag bara gömma mig, och när blodet fyller rummen undrar jag varifrån det kommer. Det ger verkligen en skrämmande effekt, och jag blir riktigt rädd av upplevelserna jag har med Infliction.

Jag har ännu inte tagit mig igenom Infliction, men det som fångar mig allra mest är de skruvade händelser som sker. Vad gömmer sig egentligen bakom den låsta och igenkedjade dörren nere i källaren, och varför befinner jag mig plötsligt på ett mentalsjukhus? Var jag inte hemma nyss?

Det är tydligt att Infliction är ett indieprojekt som vill mycket. En enda utvecklare har plockat idéer från många andra skräckspel och det som känns som den allra främsta inspirationskällan är Silent Hill-demot P.T. Men samtidigt som berättandet känns oslipat och grafiken känns som hämtad från förr, får det mig att minnas många av de tidigare skräckklassikerna på ett gott sätt. Många av de ingredienser som vi hittar här har gjorts bättre förr, men ett som är säkert är att Inflicition verkligen skrämmer mig.