PS5 släpps i november – priset blir 399-499 euro

Under gårdagskvällen hölls alltså Sonys andra stora PlayStation 5-event och här avslöjades bland annat att konsolen kommer att släppas den 19 november här i Sverige. Nordamerika och några andra länder får tillgång till PlayStation 5 en vecka tidigare, närmare bestämt den 12 november.

Den PlayStation 5-variant som inkluderar skivläsare får ett riktpris på 499 euro, medan den digitala utgåvan kommer att kosta 399 euro. Vi har inte fått något fastslaget pris för den svenska marknaden, men då Xbox Series X – som har samma riktpris som den dyrare PlayStation 5-utgåvan – kommer att kosta 5695 kronor här i Sverige lär prislappen hamna däromkring. Xbox Series S blir alltså den billigaste nästagenerationskonsolen på marknaden med ett riktpris på 299 euro, men den blir också den svagaste konsolen i starten av nästa konsolgeneration. Den digitala PlayStation 5-versionen har samma specifikationer (förutom att den saknar skivläsare) som den dyrare varianten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.