Cyberpunk 2077 får mikrotransaktioner – ”kommer inte alls vara agressiva”

CD Projekt Red har berättat att de kommer att implementera mikrotransaktioner när det kommer till flerspelarläget i Cyberpunk 2077.

Nyligen fick företagets VD, Adam Kiciński, frågan om hur aggressiva de ämnar att vara gällande mikrotransaktionerna, och svaret blev att de inte alls kommer att vara aggressiva. Istället arbetar CD Projekt Red för att ge spelarna valuta för sina pengar.

”Well, we’re never aggressive towards our fans! We treat them fairly and we’re friendly. So of course not – we won’t be aggressive – but you can expect great things to be bought. The goal is to design monetization in a way that makes people happy to spend money. I’m not trying to be cynical or hide something; it’s about creating a feeling of value. Same as with our single-player games: we want gamers to be happy while spending money on our products. The same is true for microtransactions: you can expect them, of course, and CP is a great setting for selling things, but it won’t be aggressive; it won’t upset gamers but it’ll make them happy – that’s our goal at least,” berättade Adam Kiciński.

Mikrotransaktionerna berör alltså enkom flerspelarläget medan singleplayer-läget är fritt från detta.

Cyberpunk 2077 släpps till PlayStation 4, Xbox One och PC den 19 november och dessutom är versioner till PlayStation 5, Xbox Series X samt Stadia under utveckling. Flerspelarläget blir dock tillgängligt vid ett senare tillfälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.